apartmani Pula Vinkuran apartments Pula Vinkuran appartamenti Pula Vinkuran Ferienwohnung Pula Vinkuran Apartmány Pula Vinkuran

Apartmán Istrie

Okruženje i izleti

Vinkuran

Vinkuran je najsigurniji zaljev sa lukom na Jadranu. Vinkuran je mirno naselje sa vilama. Trgovina se nalazi 500 m od Villa Luke. Možete šetati kroz obližnju šumu do Pješčane Uvale (Pula) ili do gradića Banjole pored.

Mapa

Medulin

8 km

Poznato primorsko mjesto smješteno na južnom rtu Istre. Mjesto ima raskošno razvedenu obalu i okruženo je malim otočićima. Danas je Medulin poznato turističko središte gdje možete naći luna park, kamp, hotele, pješčanu plaži i brojne barove i restorane.

Webkamera

Rt Kamenjak

10 km

Kamenjak (također Rt Kamenjak ili Donji Kamenjak) je najjužniji dio istarskog poluotoka. Kamenjak je zaštićeno područje već od 1996. godine zbog raznolikih biljnih i životinjski vrsta te 30 slikovitih uvala. Brojne uvale su zanimljiva kupališta i djelomično strme obale su odlične za skokove u more. Visina stijena je od 3 do 13 metara. More je kristalno bistro a tu je i uvala Debeljak pogodna za djecu.

Wikipedija

Pula

4 km

Najveći grad u Istarskoj županiji. Za cara Augusta je izgrađen amfiteatar što je jedna od glavnih atrakcija u gradu danas. Osim amfiteatra, tu su iz Augustova razdoblja Hram Rome, djelomično sačuvane gradske zidine s vratima i ostaci dvaju kazališta. Tu je i drevni slavoluk Sergijevaca poznati kao zlatna vrata - osam metara visoki luk je nastao nakon bitke Oktavijanove pobjede kod Akcija 31. pr. Kr.

Wikipedija

Nacionalni park Brijuni

14 km

Od 1947. su Brijuni bili jedna od glavnih i omiljenih rezidencija predsjednika jugoslavenske države i stranačkog lidera Tita. Do osamdesetih godina je cijeli arhipelag bio nedostupan za bilo koga od običnog stanovništva. Brijuni nude etno-park gdje je tipično istarsko imanje sa istarskim govedom (boškarin), istarskom ovcom (pramenka), magaracima i kozama. Jedna od najvećih atrakcija otoka je Safari park na sjevernom kraju Velih Brijuna. Od 1979. godine su ovdje slonovi, ljame, zebre, indijska antilopa, somalijske ovce, indijska sveta krava, magaraci i nojevi.

Wikipedija
biciklizam

Biciklizam

Istra je idealna za vožnju bicikla ! Postoji mnogo biciklističkih staza. Za bicikliste i trkače, brežuljkasti teren je idealan.

Imamo garažu za vaše bicikle.

Staze
gastronomija

Gastronomija

Restoran Batelina (3,5km) - više puta izabran za najbolji riblji restoran u Hrvatskoj

Konoba Boccaporta (2,5km) - vrlo dobar restoran sa svježom ribom po povoljnim cijenama

Dostava hrane : recite nam a mi ćemo vam naručiti pizzu ili kebab u vaš apartman

Sve za Vaš odmor:

Plaže

Čisto more

Znamenitosti

Gastronomija

Nacionalni parkovi

Biciklističke staze

Jahanje

Usluga dostave hrane